välj glasmodell för gravering av dina egna idéer
Råglas att gravera på

dricksglas
- champagneglas
- långdrinksglas
- snapsglas
- vinglas
- whiskyglas
- ölglas
- övriga dricksglas
fat
glas med färg
glaskulor
Kannor och flaskor
kristallblock
ljusstakar, lyktor
glasprismor
skålar
tavelglas & plant glas
vaser
änglar och annat fusat
övrigt hyttglas
glasbelysning
 
Mina andra hemsidor, med personliga gravyrer
Index
referenser/gästbok

Glas DeCo har funnits sedan 1999. Jag har glaset både som levebröd och hobby, och jag älskar mitt arbete som är både omväxlande och kreativt. Förutom den omfattande glasutbildningen i Orrefors har jag även gått på flertalet glaskurser i olika områden.

Jag växte upp i en konstnärsfamilj och har alltid haft intresse för konst och hantverk. Jag fick förstås en genomgående konstutbildning under uppväxten och prövat på att arbeta med dem flesta materialen. Jag har slipat mitt första glas vid 14 års åldern då jag gick på en estetisk linje på gymnasiet med keramik och glasslipning som tillvalsämnen. Sedan fick jag en utökad utbildning i Orrefors inom glasets alla områden, glasblåsning, kant och botten bearbetning, gravering, djupslipning, blomslipning, fasettslipning, blästring, mm. Efter det brinner jag för glas, det är ett fantastiskt material att arbeta med.

Som ett litet företag är det särskilt viktigt för mig att ge en god service och att vara pålitlig på alla sätt.

-
Delvis arbetar jag konstnärligt, d v s designar form, färg och motiv på blåst glas i samarbete med olika glashyttor, samt graverar och slipar unika pjäser på både kristall och planglas med egna motiv i ett enda exemplar.
-
Jag får beställningar från både privatpersoner, från Svenska kyrkan, och från företag. Det kan betyda att kunden väljer bland befintliga uppslag på mina hemsidor, eller också skickar eget foto och text. Det har också hänt att jag fick fria händer och mottagandet av mitt arbete var över all förväntan, bara positivt.
-
Jag gör även vektoriserat original till dekaler, det innebär att jag kan göra även större serier med logotyper, monogram mm

Missa inte titta på den av mina sidor som visar
befintliga graverade glas som finns att se i Galleri Tallhyddan,
och ta gärna en titta på dem andra sidorna också.

Maria Feuk (fd.Tingsund)


upp